Rozpoczęły się przygotowania do XXIX Finału WOŚP w Powiecie Gostyńskim

Utworzono dnia 18.10.2020

Powiatowy Sztab XXIX Gostyńskiego Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przy Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Gostyniu, wspierany przez Zespół Szkół Zawodowych
w Gostyniu, Gostyński Ośrodek Kultury „HUTNIK” i Stowarzyszenie „DZIECKO” rozpoczął przygotowania do finałowego grania. Sztab został zarejestrowany, jak zawsze do tej pory pod numerem 269 jako jeden z pierwszych.

Sztab obejmie swoją działalnością gminy: Gostyń, Borek Wlkp., Pogorzela i Pępowo oraz inne miejsca.

Finał będzie miał miejsce 10 stycznia 2021 r. Temat 29. Finału to: „Laryngologia, otolaryngologia i diagnostyka głowy. Finał z głową!”

Do tej pory Fundacja w sposób mistrzowski zajęła się wzrokiem, słuchem i bezdechem u noworodków oraz diagnostyką onkologiczną u dzieci i wsparciem dzieci i kobiet ciężarnych osobistymi pompami insulinowymi. To sześć wiodących programów medycznych, których efekty plasują Polskę w światowej czołówce. A szpital w Gostyniu już wielokrotnie otrzymywał sprzęt z Fundacji WOŚP!

Siedzibą sztabu jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Gostyniu (Wrocławska 8, tel./faks 65-572-75-28). Szefem Sztabu jest Mirosław Sobkowiak (PCPR w Gostyniu) (mail: pcpr@gostyn.pl, tel. 601-071-487). Wspierają go Maciej Marcinkowski (ZSZ w Gostyniu) i Tomasz Barton (GOK „Hutnik”).

Rozpoczął się już nabór wolontariuszy. Trwa też zbiórka darów do sprzedaży. Zgłaszane są też imprezy, które będą organizowane w ramach 29. finału WOSP.

Znajdziecie nas na: https://www.facebook.com/sztabwosp.gostyn.3

Jest już pierwsze 29 zł i 29 groszy! Zostały one wrzucone do puszki w siedzibie sztabu WOŚP przy PCPR.

Dodatkowo Gostyń szczyci się tym, że gra dla Fundacji WOŚP o rok dłużej!   Bo już rok przed pierwszym finałem „Schizol” - pismo uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Gostyniu - zorganizował koncert „Od flamenco do rocka”, z którego cały dochód wpłacił na konto wtedy jeszcze nieznanej szerzej Fundacji WOŚP.

Lista wydarzeń w miesiącu Marzec 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.